- Genezingsproces microblading

Genezingsproces

Genezingsproces

Hieronder kan je het algemene genezingsproces lezen, dit verschilt per persoon bij de een is het herstel sneller en bij de ander weer wat trager..

Gelijk na de behandeling kan er soms wat roodheid en zwelling optreden, dit is per huid verschillend. Dit is dan ook tijdelijk en verdwijnt na gemiddeld een uur. De eerste dagen is de behandelde pigmentatie erg donker dit komt door de korst vorming, maar niet zo donker dat je dagelijkse activiteiten worden belemmert, je kunt gewoon doorgaan met jouw dagelijkse activiteiten.

De vorm kan de eerste dagen links en rechts verschillend zijn aangezien er vochtvorming is en een wondje samentrekt wat ook wat jeuk veroorzaakt. Dag drie tot vijf zal de pigmentatie bijna niet meer zichtbaar zijn, en lijkt het net of er hapjes zijn in de vorm, er vormt zich onder het korstje een nieuw huidje als een vliesje. Hierna zal het vliesje soms met schilfertjes loslaten en na circa zeven tot acht dagen zal de pigmentatie langzaam weer duidelijker worden. Hierdoor kunnen er kleine stukjes of delen van de behandelde pigmentatie verdwijnen en kan het dus zo zijn dat de kleur, zeker de eerste twee tot drie weken, meer roze achtig is in verband met het huidherstel. Ook kunnen er hormonale invloeden zijn (overgang, menstruatie), medicijnen, het gebruik van antibiotica (ook al is dit 3 maanden geleden).

Raak niet in paniek als er droge plekken of korstjes verschijnen. Iedere huid geneest anders dit is allemaal heel normaal en daarom geef ik ook duidelijk aan dat je een nabehandeling nodig zal hebben. Het is belangrijk dat je begrijpt dat dit een tweedelig proces is. Na de genezing van de tweede behandeling zal je het uiteindelijke resultaat zien. Mijn behandelingen zijn dan ook Custom-Made en kan er tot drie bezoeken nodig zijn om je het beste resultaat te geven. Dit is vooraf niet te voorspellen. Wees geduldig.

Resultaten van de pigment opname door de huid is afhankelijk van de volgende factoren;

· huidtype · levensstijl ·weerstand ·aanwezigheid hoeveelheid oude pmu ·volledig nagekomen nazorg! Een vette huid zal meer zorg nodig hebben, dit huidtype zal de pmu dan ook korter houden dan een normale huidtype. Hoe vetter de huid des te korter de pigmentkleur blijft. 

Oude pmu? Dan moet dit in de meeste gevallen eerst verwijderd worden voordat wij ons mooie werk kunnen plaatsen.

Tevens zorgt zweet en blootstelling aan de zon voor een snellere vervaging van het pigment. Gebruik ALTIJD min factor 30 het liefste factor 50 op de delen waar de pigment zich bevindt.

Na volledige genezing

Na de laatste behandeling is het HEEL belangrijk dat je de komende 30 dagen geen regenererende/huidvernieuwende behandelingen ondergaat zoals: Licht therapie, Laser behandelingen (IPL, fraxel), Microdermabrasie, Peelings, gebruik van cremes op het pmu gebied die een regenererende functie hebben.

Zonnebank & zon wordt in de eerste 30 dagen sterk afgeraden. Smeer de behandelde plekken met factor 50 in, ook in de schaduw en zelfs in de wintermaanden.

• Maak tijdens het zonnen (ook de zonnebank) altijd gebruik van een sun block (factor 30 of 50 het liefst) ter plaatse van de behandelde delen om de kleur beter en langer te behouden.

• Om je permanente make-up mooi te houden van kleur adviseer ik een refresh behandeling na 10 tot 12 maanden. Bij een vettere huid zal de pigmentatie eerder vervagen dan een normale huidtype voor een vette huid is een refresh behandeling  eerder nodig.

Gebruik van medicijnen, antibiotica, hormonale therapieën kunnen er voor zorgen dat het pigment sneller zal vervagen dan verwacht.

Zodra je klaar bent met de laatste behandeling betekent dit niet dat je klaar bent met het resultaat. Om het resultaat lang mooi te houden is het van belang dat jij ALLE adviezen goed opvolgt! Zodra je merkt dat het pigment hier en daar begint te vervagen is een touch up behandeling aanbevolen. Wacht niet totdat alles meer vervaagd, want zo zal je een complete behandeling moeten betalen en dat zal zonde zijn.

LET OP: als het pigment voor meer dan 70% vervaagd is valt dit helaas niet onder een touch up behandeling!