Microblading

microblading phibrowsWat is Microblading?

Microblading is dé beste en nieuwste techniek binnen de semi-permanente make-up wereld.

Phibrows is een microblading techniek ontwikkeld in Servië door Branko Babic. Deze methode is volledig gebaseerd op wiskundige verhoudingen en patronen die uniek zijn voor elk gezicht. De Phi staat ook voor het wiskundige getal 1.618 oftewel de gouden ratio (verhouding) waarmee de wenkbrauwen ontworpen zullen worden. Middels microblading kunnen we lege plekken in de wenkbrauwen opvullen, zodat u uw wenkbrauwen niet meer hoeft bij te tekenen. En indien nodig de vorm corrigeren. Bij Spiegeltje Spiegeltje ben ik opgeleid door Phibrows en werk ik met het merk Phibrows. De pigmenten van Phibrows zijn ontwikkeld volgens de hoge Europese normen als het gaat om de pigmentzuiverheid en stabiliteit. De formule bevat geen alcohol, dringt niet door de wanden van omringende cellen heen, noch onder de huid. Vanwege deze kwaliteit blijven de strokes gedurende lange tijd dun en helder. De pigmenten van Phibrows staan bekend om het feit dat ze niet verkleuren( geen rood, paars en blauw), niet uitlopen en 100% veilig zijn. Een permanente make-up specialiste opgeleid door Phibrows staat voor vakmanschap en kwaliteit op het hoogste niveau.

zie portfolioHoe worden de hairstrokes aangebracht?

De techniek gebruikt een speciale pen waar een blade met ultradunne naaldjes in zit. Hiermee maken we flinterdunne “krasjes” in de huid waar de hairstrokes moeten komen. Deze hairstroke techniek geeft een mooie en “natuurlijke look” aan je wenkbrauwen. Er worden als het ware haartjes gepigmenteerd. Deze techniek is ook bijzonder geschikt voor mensen met alopecia areata.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken worden er dus geen mesjes gebruikt en wordt er niet in de wenkbrauwen gesneden.   


Nu is ook de combinatie microblading en shading mogelijk

Met de combinatie van microblading en shading wordt er meer diepte gecreëerd. Zo ontstaat er meer schaduw. We deppen die in de huid met behulp van kleine steriele naaldjes. Hetzelfde hulpmiddel als bij microblading, maar met een andere naaldconfiguratie. Zo brengen wij diffuus de pigmentatie aan in de huid. Het effect is een natuurlijke, subtiele ingekleurde look als dat van wenkbrauwpoeder.

combinatie van microblading en shading

Hoe ziet de behandeling eruit?

  • Als eerste bepalen we de conditie van uw eigen wenkbrauwen.
  • We bespreken uw wensen en verwachtingen.
  • We ontsmetten het gebied op en om uw wenkbrauwen.
  • Daarna meten we de wenkbrauwen op en tekenen we de wenkbrauwen voor.
  • Middels een speciaal programma controleren we de symmetrie.
  • Vervolgens pigmenteren we de hairstrokes oppervlakkig onder de huid.
  • Hierna zullen we de wenkbrauwen verdoven met een verdovende vloeistof waarmee wij uw wenkbrauwen insmeren.
  • Tenslotte pigmenteren we de hairstrokes iets dieper onder het huidoppervlakte. 
microblading voortekenen wenkbrauwen
microblading phibrows hairstrokes

Hoe lang blijven de hairstrokes zitten?

Microblading is minder blijvend als getatoeëerde wenkbrauwen, omdat het ongeveer 1 tot 2 jaar blijft zitten. Het is is de meest natuurlijke manier om mooie wenkbrauwen te maken waar u wel lang plezier van heeft en niet wekelijks terug hoeft te komen voor een wenkbrauw behandeling.
Wenkbrauwen zijn het belangrijkste deel van het gelaat, ze geven het gezicht expressie en uitstraling.
Het zetten van phibrows microblading wenkbrauwen bestaat uit 2 behandelingen. Het pigment dat tijdens de 1e behandeling in de huid wordt gebracht zal na 1 maand ongeveer 30-60% van zijn kleur hebben verloren, daarom is het belangrijk dat je een 2e keer komt voor de nabehandeling. Dit zal zijn na 6-8 weken. In sommige gevallen kan het zijn dat de huid het pigment niet goed opneemt, in dat geval is een 3e behandeling nodig, iedere huid reageert namelijk anders.

Hoelang het pigment blijft zitten hangt af van hoe vettig de huid is. Hoe vetter de huid, des te korter het pigment blijf zitten. Zweten en zon kunnen ook zorgen voor snellere vermindering van pigment.
Over het algemeen is een na-behandeling voor het verfrissen van de kleur nodig na 10-12 maanden. Met een extreem vette huid kan dit korter zijn.

 

Zijn er bijwerkingen tijdens en na de behandeling?

Ernstige bijwerkingen van microblading komen zeer zelden tot nooit voor. De huid rondom de wenkbrauwen kan na de behandeling wat rood , gezwollen en gevoelig zijn. In sommige gevallen kan het ook een klein beetje bloeden. Dit verdwijnt na een dag.  Tijdens het helingsproces kunnen er korstjes en schilfertjes ontstaan op de huid. Ook dit is normaal en kan absoluut geen kwaad, indien u de huid met rust laat en er niet aan gaat krabben en pulken. U dient de nazorg instructies op te volgen die u mee krijgt na uw behandeling.

 

Hoe lang duurt het voordat de wenkbrauwen geheeld zijn?

Het duurt gemiddeld 4- 6 weken tot de wenkbrauwen volledig zijn genezen. Pas dan is het uiteindelijke resultaat zichtbaar. Let er op dat u in deze periode niet in de volle zon komt met uw wenkbrauwen. Ook zwemmen en intens sporten kunnen nadelig zijn voor het helingsproces. U kunt in deze periode dus niet naar het strand, zwembad of zonvakantie. Houd hier rekening mee tijdens het plannen van uw afspraak.

 

Wilt u ook prachtige volle wenkbrauwen?

Maak dan een afspraak voor een intake gesprek. Hierin bespreken wij de mogelijkheden, kunnen we vragen beantwoorden en bespreken we evt. allergieën etc.